Club Centurio (in oprichting)

Club Centurio* maakt onderhoud, stalling en de ontwikkeling van educatieve rondvaarten mogelijk. En is daarnaast interessant voor wie graag meevaart met De Meern 1 en andere leden van de club wil ontmoeten. Het lidmaatschap is in de vorm van een donatie, zodat de ANBI-status van de stichting fiscaal voordelig is voor de clubleden. In principe is het lidmaatschap voor een periode van 3 jaar.

Een centurio, centurion of honderdman was in het legioen de hoogste officiersrang die door mannen van gewone komaf bereikt kon worden.

*Centurio: Elk legioen had 50 of 60 centuriones, een voor elke centurie van de 10 cohortes. Zij vormden de ruggengraat van het professionele leger en waren carrièresoldaten die de dagelijkse gang van zaken van de soldaten regelden alsook bevelen in het veld gaven. Normaal gesproken zouden zij door de rangen verder stijgen, maar in sommige gevallen konden ze ook onder direct bevel van de keizer of een hoge officier vallen. De rang van een centurio is vergelijkbaar met de moderne kapitein.

Mede mogelijk gemaakt door

 • Mondriaanfonds
  Mondriaanfonds
 • K.F. Hein Fonds
  K.F. Hein Fonds
 • Stichting Het Utrechts Landschap
  Stichting Het Utrechts Landschap
 • Prins Bernhard Cultuurfonds
  Prins Bernhard Cultuurfonds
 • Stichting Elise Mathilde Fonds
  Stichting Elise Mathilde Fonds
Ook een rondvaart boeken?